Na de watersnoodramp van 1953 is de hulpverleningszondag in het leven geroepen, om op een speciale zondag in het jaar preek, voorbede en collecte in het teken te laten staan van hulp aan de naaste in nood. De hulpverleningszondag valt altijd op de eerste zondag van februari.

Ik breng je Hoop, dat is het thema van de hulpverleningszondag van 3 februari. Een zondag waarop in onze kerken speciale aandacht is voor de naaste in nood. Wij mogen namens God hoop brengen, aan mensen dichtbij en ver weg.

Helpt u mee hoop te brengen waar hoop zo welkom is? Bid en geef met een hart vol hoop. Tip: breng daarnaast hoop door iemand een kaartje (uit de folder) toe te sturen.

Hieronder staat de link naar de website van de CGK. Daar staat o.a. materiaal voor kinderen om actief met de hulpverleningszondag aan de slag te gaan.

https://cgk.nl/project/hulpverleningszondag/