Thuis: Hulpverleningszondag 2 februari 2020

Thuis, dat is het thema van de hulpverleningszondag van 2 februari aanstaande. Een zondag waarop in onze kerken speciale aandacht is voor de naaste in nood. Wij mogen namens God een thuis geven, aan mensen dichtbij en ver weg.

THUIS, een plek waar je jezelf mag zijn. Zonder opsmuk. Zonder bedreiging. Je hoort er helemaal bij. Dat is niet vanzelfsprekend. Niet in Haïti. Niet in ons eigen land. Misschien zelfs niet in onze eigen kerk. Gelukkig zijn er overal mensen die anderen die buiten de groep vallen welkom willen heten. Welkom thuis!

Dat gebeurt volop in THUIS IN WEST, een buurthuis in Rotterdam-West. Opgezet door christenen die in hun wijk veel eenzame en kwetsbare mensen zagen. In het buurthuis is er alle ruimte voor ontmoeting en verbinding. En voor praktische hulp, zoals taaltraining en budgetbeheer. Mensen komen er (soms eindelijk) thuis. Thuis bij elkaar. Thuis bij God.

Veel kinderen uit arme gezinnen in Haïti worden in gastgezinnen geplaatst. Helaas gebeuren daar dingen die niets met ‘thuis’ te maken hebben. Mishandeling. Kinderarbeid. Misbruik. Ze gaan vaak niet naar school maar worden als KINDSLAVEN aan het werk gezet. Samen met Woord en Daad mogen wij hun onderwijs en een thuisgevoel bieden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.